Aloe Vera – hyvinvointia kasvien kuningattaresta

Aloe Vera - hyvinvointia kasvien kuningattaresta

Aloe Veraa on perinteisesti kutsuttu ihmekasviksi, luonnonparantajaksi, palovammakasviksi ja ensiapukasviksi. Se on ollut ihmiskunnan monella eri nimellä tuntema hyödyllinen lääkekasvi lähes 4 000 vuotta. Aloe Veran suotuisat vaikutukset ja käyttötavat ovat kulkeneet perimätietona jo muinaisen Egyptin Nefertitin ja Kleopatran ajoilta.

Mikä on Aloe Vera?

Aloe Vera muistuttaa ensisilmäyksellä kaktusta. Se kuuluu aaloeihin, mehikasveihin. Vanhemman luokituksen mukaan soihtukasveihin, joidenkin luokitusten mukaan liljakasvien Asphodelaceae -heimoon. Aloella on paksut mehevät lehdet, joista kasvi on tunnistettavissa.

Aloe Vera on kotoisin alueilta, joilla kesäkuukaudet ovat erittäin kuumia ja joilla ei sada kuukausiin, kuten Kuuba, Meksiko (Jukatan) Brasilia, Afrikka ja Kanariansaaret. Selvitäkseen hengissä kasvi on kehittänyt lehtiinsä suuret kosteusvarastot.

Aloe Veralla on erinomainen kyky varastoida vettä, kestää stressitilanteita kuumien ja kuivien olosuhteiden vuoksi ja kuljettaa sekä säilöä ravintoaineita hiekkaperäisestä maaperästä lehtiin. Edellä mainituista syistä Aloe Vera sisältää runsaan valikoiman hyödyllisiä ainesosia.

Lääkealoe – Aloe Vera Barbadensis Miller

Aloe Vera -lajikkeita on yli 300, mutta varsinainen lääkekasvilajike on Aloe Vera Barbadensis Miller. Se kasvattaa suuret, jopa metrin korkuiset lehtensä suoraan maasta.

Aloe Vera - hyvinvointia kasvien kuningattaresta, Luonnollisesti

Lehdet ovat harmahtavan vihreät, kapenevat ja piikkireunaiset, keltaiset kukat kasvavat erilliseen kukkavarteen. 200 vaikuttavan aineen yhteisvaikutus tekee Barbadensis Milleristä tehokkaan ja hellävaraisen kasvin moneen tarkoitukseen.

Aloe Vera Barbadensis Millerin tunnettuja ravintoaineita ovat:

  • Vitamiinit ja tehoaineet: A, B2, B3, B6, B12, C, PP, E, foolihappo, niasiini, beetakaroteeni ja koliini
  • Mineraalit: kalsium, kalium, magnesium, natrium, kupari, sinkki ja mangaani
  • Aminohapot: lysiini, treoniini, valiini, metioniini, isoleusiini, fenyylialaniini, troptofaani, arginiini, asparagiinihappo, seriini, glutamiinihappo, glysiini, alaniini, tyrosiini, histidiini, hydroksiproliini, kystiini ja leusiini
  • Entsyymit: oksidaasi, katalaasi, amylaasi, bradykinaasi, sellulaasi, lipaasi, allinaasi, fosfaatti, kreatiniinifosfokinaasi, dehydrogenaasi, SGO-transanimaasi, SGP-transaminaasi
  • Mono- ja polysakkaridit: asemannaani, arabinoosi, galaktoosi, mannoosi, ramnoosi, ksyloosi, heksuronihappo, glukuronihappo, galakturonihappo, selluloosi
  • Kasvisterolit: kampesteroli, lupeoli, beta-sitosteroli
  • Aminosokerit: glukosamiini, galaktosamiini
  • Lisäksi: omenahappo, ligniini, sapogeniini

(Lähde: LR Producthandbook 2018)

Mihin Aloe Veraa käytetään?

Aloe Veraa on perinteisesti käytetty erilaisten iho-ongelmien ja vatsavaivojen hoitoon. Sillä on tulehdusta hillitseviä ja immunijärjestelmää tehostavia vaikutuksia. Tärkeimpiä vaikuttavia ainesosia ovat polysakkarit esimerkiksi asemannaani.

Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet Aloe Veran tehokkuuden ihotulehdustautien, pinnallisten haavojen, palovammojen, auringon polttamien, pakkasen puremien sekä aknen, psoriasiksen ja hyttysten puremien hoidossa.

Aloe Veran on havaittu lievittävän myös säärihaavan ja suuhaavaumien oireita sekä päänahan hilseilyä. Kosmetiikassa Aloe Veraa käytetään ihoa pehmentävänä, kosteuttavana ja rauhoittavana ainesosana.

Aloe Verassa oleva aine – aloiini – on voimakkaasti ulostava ja suurina määrinä jopa oksettava. Aloiinia on eniten Aloe Vera -kasvin kuoressa ja vähäisessä määrin geelissä. Aloiini ei ole suositeltavaa ulkoisesti eikä sisäisesti, joten se tulee poistaa kasvista ennen sen valmistamista käyttötuotteeksi.

Aloe Vera - hyvinvointia kasvien kuningattaresta, Luonnollisesti

Aloe Vera ja LR Health & Beauty

LR käyttää tuotannossaan ainoastaan Aloe Vera Barbadensis Miller  -kasvia. Aloe Vera-kasvien viljely LR:ää varten tapahtuu Meksikossa. Aloe Vera on aavikon kasvi ja se on löytänyt parhaat kasvuolot Meksikon ylätasangolla. Aurinko, tuuli ja silloin tällöin hienoinen sade pitävät huolen parhaista olosuhteista ja voimakkaasta kasvusta.

Luonnonmukainen viljely

Aloe Vera viljellään LR:ää varten Meksikossa – täysin ilman lannoitteita, kasviensuojeluaineita tai muita kemiallisia aineita. Plantaaseille veden tuottavat vesistöt tarkastetaan nissä mahdollisesti esiintyvien kasviensuojeluaineiden tai lannoitteista peräisin olevien saasteiden toteamiseksi.

Ainoastaan jatkokäsittelyssä erotettu Aloe Vera -lehtien kuori – niin kutsuttu Aloe Vera-hake – silputaan ja levitetään pelloille luonnollisena lannoitteena. Viljely tapahtuu siten täysin luonnonmukaisissa oloissa.

Sato korjataan käsin

Aloe Vera-sato korjataan ympäri vuoden. Sadonkorjuun yhteydessä pidetään huoli siitä, että vain Aloe Vera-kasvien kypsät ulkolehdet leikataan. Nämä lehdet ovat vähintään kolme vuotta vanhoja, joten niiden sisältämien arvokkaiden aineosien, esim. asemannaanin pitoisuus on erittäin suuri. Lehtien kypsyysaste tarkastetaan suoraan paikan päällä refraktometrimittauksella.

Sato korjataan yksinomaan käsin. Tämä hellävarainen sadonkorjuumenetelmä saa aikaan sen, että korjatut kasvit voivat kehittyä edelleen parhaalla mahdollisella tavalla.

Aloe Veran käsittely puhtaaksi lehtigeeliksi

Aloe Veran herkkien aineosien säilyttämiseksi parhaalla mahdollisella tavalla käsitellään tuore lehtisato edelleen suoraan Meksikossa. Arvokas lehden sisus erotetaan ulkokuoresta käsin.

Kuori on erotettava erittäin huolellisesti siinä ja sen alla olevan aloiinin vuoksi (ks . edellä). Aloiini on aine, jonka avulla kasvi suojaa itseään luonnollisilta vihollisilta ja ainesosa voi olla erityisesti herkillä ihmisillä voimakkaasti ruoansulatuselimistöön vaikuttava.

LR Aloe Vera-tuotteisiin käytettävä lehtigeeli tarkastetaan siinä mahdollisesti esiintyvien aloiinijäänteiden toteamiseksi. LR käsittelee edelleen vain todistetusti aloiinittomat raaka-aineet.

International Aloe Science Councilin (IASC) tarkastaa LR:n Aloe Veran säännöllisesti viljelystä käsittelyyn. Riippumaton Dermatest-instituutti ja Derma Consult vahvistavat todistetusti sen sopivuuden iholle. 28:lle LR ALOE VIA -tuotteelle on haettu patenttia erityisen Aloe Vera -geelistä ja erilaisista luomu-uutteista koostuvan vaikuttavien aineiden yhdistelmän puitteissa.

Lähteet:

Aloe veraa käytetään iho-ongelmien hoitoon (farmakologian dosentti Yvonne Holm)

LR Health & Beauty Aloe Vera (video)

LR Akatemia: Aloe Veran viljely
LR Producthandbook 2018

Lue myös tuote-esittelyt:

LR ALOE VIA Special Care – erikoishoitoa ärtyneelle ja rasittuneelle iholle!

LR ALOE VIA Face Care – runsaan kosteuttavaa ja uudistavaa hoitoa ihollesi

 

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.