Onko ihosi herkkä, kuiva, rasvainen, karhea…? Miten hoidat omaa ihotyyppiäsi?

Onko ihosi herkkä, kuiva, rasvainen, pehmeä, karhea…? Miten hoidat omaa ihotyyppiäsi? Luonnollisesti

Ihon kunto heijastaa myös muuta terveydentilaasi. Terveellisillä elämäntavoilla, tasapainoisella ruokavaliolla, vitamiineilla, hivenaineilla, riittävällä unella ja ihon kosteutuksella on tärkeä osa ihon hyvinvoinnissa.

Rasitustekijät, kuten stressi, UV-säteily, puutteellinen ruokavalio, nikotiini, alkoholi, saasteet sekä ihmisen luonnollinen vanheneminen vaikuttavat ihoon epäedullisesti. Ne heikentävät ihon solujen uusiutumista ja iho menettää kosteuttaan. Kimmoisuus ja joustavuus vähenevät, ensimmäiset juonteet ilmaantuvat, jotka muuttuvat ajan myötä selvästi näkyvimmiksi.

Edellä mainittujen yleisten vaikutusten ohella myös yksilöllisellä ihotyypillä on merkitystä siihen, miten iho vanhenee tai kestää erilaisia rasitustekijöitä. Siksi myös ihonhoitotuotteiden tulisi sopia omalle ihotyypille.

Mikä on sinun ihotyyppisi ja miten sitä tulisi hoitaa?

KUIVA IHO on hienohuokoinen ja tasainen. Se vaikuttaa ohuelta ja hennolta sekä tuntuu usein kiristävältä. Kuivuuden vuoksi se reagoi usein nopeasti ulkoisiin tekijöihin ja sillä on taipumusta ennen- aikaiseen ryppyjen muodostumiseen. Kun kuiva iho ikääntyy ja muuttuu vaativammaksi, kiristävä tunne voimistuu rasvan puutteen vuoksi. Iho ohenee ja sillä saattaa ilmetä laajentuneita verisuonia ja hilseilyä. Iho menettää joustavuutta ja juonteet syvenevät.

Hoito: Kuiva iho pitää johdonmukaisesta hoidosta, joka tuo iholle tehokkaasti kosteutta ja rasvaa sekä suojaa ihoa. Ihon vastustuskyky paranee ja siitä tulee tasapainoisempi.

NORMAALI IHO on nuorena sileä, hehkeä ja ruusuinen. Iho on tasainen ja tasapainoinen kosteuden ja rasvan suhteen. Iän lisääntyessä se on taipuvainen kiristymään, jolloin ensimmäiset ihojuonteet ilmaantuvat.

Hoito: Normaali ihotyyppi tarvitsee oikeaan aikaan kosteutta ja suojaa ehkäisemään ulkoisista haitoista johtuvaa kuivumista.

RASVAINEN IHO on suurihuokoinen ja rasvaisen kiiltävä. Ihon voimakkaan sarveistumisen vuoksi sen rakenne vaikuttaa karkealta ja harmahtavalta. Talirauhasten liikatuotannon vuoksi iho on usein taipuvainen epäpuhtauksiin, kuten ihomatoihin ja finneihin.

Onko ihosi herkkä, kuiva, rasvainen, pehmeä, karhea…? Miten hoidat omaa ihotyyppiäsi? Luonnollisesti

Hoito: Rasvainen iho tarvitsee hoitotuotteita, jotka tasapainottavat liiallista talintuotantoa, ehkäisevät epäpuhtauksien syntymistä ja parantavat ihon rakennetta.

SEKAIHO tarkoittaa erilaisia ihoalueita. T-alueella (otsa, nenä, leuka) iho on suurihuokoinen, öljymäisen kiiltävä ja se on taipuvainen epäpuhtauksiin. Tällä alueella iho on myös voimakkaammin sarveistunut ja tuottaa liikaa rasvaa. Poskien alueella iho on kuivempi, tuntuu useammin kireältä ja on vain harvoin taipuvainen epäpuhtauksiin.

Hoito: Sekaiholle sopivat hoitotuotteet, jotka tasapainottavat talintuotantoa, parantavat ihon rakennetta ja kosteuttavat sitä.

HERKKÄ IHO on helposti ärtyvä. Se punoittaa ja hilseilee. Iholla pinnalla tuntuu polttavaa tunnetta ja kihelmöintiä. Iho kerää helposti epäpuhtauksia.

Hoito: Herkkä iho tarvitsee tuotteita, jotka vahvistavat ihon omaa suojaa, vähentävät ärtyvyyttä ja vilkastuttavat solujen uusiutumisprosessia.

KYPSÄLLE IHOLLE on ominaista erilaiset juonteet ja rypyt. Iän karttuessa kollageenin, elastiinin, ihon rasvojen ja proteiinien muodostus vähenee. Elastiset säikeet iholla vähenevät ja joustavuus heikentyy. Myös maksaläiskiä voi muodostua. Ihosta tulee kuivempi ja herkempi. Talin tuotannon väheneminen johtaa ihon vitamiinipitoisuuksien ja rasvan vähenemiseen.

Onko ihosi herkkä, kuiva, rasvainen, pehmeä, karhea…? Miten hoidat omaa ihotyyppiäsi? LuonnollisestiHoito: Kypsä iho tarvitsee runsasta hoitoa, joka sisältää paljon tehoaineita, vitamiineja ja kosteutta ihon tueksi ja suojaksi.

Huolellinen ja järjestelmällinen ihonhoito

Tasapainoisen ravinnon ohella järjestelmällinen ihonhoito on välttämätöntä. Järjestelmällinen ihonhoito käsittää optimaalisesti toisiinsa sopivat tuotteet, joiden vaikutukset vahvistavat ja täydentävät toisiaan. Järjestelmällinen ihonhoito koostuu eri vaiheista, jotka säännöllisesti toistettuna johtavat onnistuneeseen lopputulokseen.

Ihonhoito aamulla

  1. Puhdistus: Puhdista iho omalle ihotyypillesi sopivalla puhdistustuotteella. Kasvoilta poistetaan yön aikana ihon pinnalle noussut tali, hien mukanaan tuomat kuona-aineet sekä kuollut solukko. Puhdistus virkistää ihoa ja varmistaa hoitotuotteiden vaikuttavien aineiden imeytymisen.
  2. Kasvovesi: Viimeistelee puhdistuksen ja tukee ihon luonnollista happosuojakerrosta. Se virkistää ja elävöittää ja parantaa ihon vastaanottokykyä hoitotuotteita varten.
  3. Hoitovoiteet: levitä kasvoille omalle ihotyypillesi sopiva päivävoide. Päivävoide tuo iholle tarpeen mukaan tarvittavan määrän rasvaa ja kosteutta sekä vastaavia tehoaineita. Se suojaa ihoa päivällä haitallisilta ulkoisilta vaikutuksilta.
  4. Silmänympärysvoide: erikoishoitovoide herkälle silmänympärysalueelle. Levitä pieni määrä silmänympärysvoidetta kevyesti taputellen alaluomelle lähelle ripsirajaa ja kulmaluulle

Onko ihosi herkkä, kuiva, rasvainen, pehmeä, karhea…? Miten hoidat omaa ihotyyppiäsi? Luonnollisesti

Ihonhoito illalla

  1. Puhdistus: Puhdista iho omalle ihotyypillesi sopivalla puhdistustuotteella. Jos ihosi tarvitsee syväpuhdistusta, saatavilla on myös kotikäyttöön soveltuvia hellävaraisia sähkökäyttöisiä kasvojenpuhdistuslaitteita, jotka poistavat iholta päivän aikana tulleen lian, talin ja make-up -tuotteet tehokkaammin kuin käsin tehty puhdistus. Syväpuhdas ja aktiivinen iho pystyy vastaanottamaan optimaalisesti hoitotuotteiden aktiiviset ainesosat.
  2. Kasvovesi: Viimeistelee puhdistuksen ja tukee ihon luonnollista happosuojakerrosta. Se virkistää ja elävöittää ja parantaa ihon vastaanottokykyä hoitotuotteita varten.
  3. Hoitotuote: Levitä kasvoille omalle ihotyypille sopiva yövoide. Yövoide edistää ihon uudistumisprosessia. Yöllä ihmisen levätessä iho on erittäin aktiivinen ja ihossa tapahtuu tärkeitä korjaavia ja uudistavia toimintoja, joita korkealuokkaiset teho- ja rakennusaineet tehostavat.
  4. Silmänympärysvoide: erikoishoitovoide herkälle silmänympärysalueelle. Silmänympärysiho on erityisen ohut ja herkkä, ensimmäiset juonteet ilmaantuvat silmien ympärille liittyen kasvojen liikkeisiin. Tämän vuoksi tähän herkkään ihoalueeseen tulisi kiinnittää erityistä huomiota ihonhoidossa ja levittää kevyesti taputellen silmänympärysvoide aamuin ja illoin.

Viikottainen erityishoito

KUORINTA poistaa ihon pinnalta kuolleet ihosolut ja kirkastaa ihon rakennetta. Kuolleet ihosolut voivat kertyä ihohuokosiin ja tukkia sekä suurentaa niitä. Kuorinta auttaa hoitotuotteita imeytymään paremmin ja ehkäisee ihon epäpuhtauksia. Käytä kuorintaa 1-2 kertaa viikossa.

Täydentävänä hoitona voidaan käyttää NAAMIOITA ja HOITOKUUREJA, jolloin hoitoaineet tasapainottavat puutteita tai ehkäisevät niiden syntymistä. Käytä viikottain 15 minuuttia siihen, että hoidat ihoasi naamion avulla. Kasvonaamiot ovat myös käteviä ja nopeita ”pikakaunistajia”.

Erikoishoitotuotteet, kuten HOITOTIIVISTEET, SEERUMIT, AMPULLIT tai HOITONESTEET sisältävät tehoaineita tiivistetyssä muodossa ja niitä käytetään tarpeen mukaan joko jatkuvasti tai yhdessä hoitovoiteiden kanssa.

Muistathan käyttää tarvittaessa AURINGONSUOJA -voiteita kasvoillasi, jotta UV-säteet eivät pääse vahingoittamaan ja ikäännyttämään ihoasi.


Lähde:

LR – käsikirja / Iho ja ihonhoito

Lisätietoa ihosta

Lue myös:

Rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR Health & Beauty -tuotteilla

LR Aloe Via Face Care – runsaasti aloe veraa sisältävät täyteläiset, kosteuttavat kasvojenhoitotuotteet

LR Microsilver Plus Face – antibakteeriset, epäpuhtauksia poistavat ja suojaavat kasvojenhoitotuotteet

LR Aloe Via Special Care – erikoishoitoa ärtyneelle ja rasittuneelle iholle

LR Aloe Via Sun – auringonsuojatuotteet (saatavana huhtikuusta -lokakuuhun)

Seuraa Luonnollisesti – sivustoa tilaamalla HYVÄ OLO -kuukausikirje!


 

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.