Avokado-viinirypälesmoothie – hyviä rasvoja ja vitamiineja

Avokado-viinirypälesmoothie - hyviä rasvoja ja vitamiineja, Luonnollisestisinun

Tämä pirteä smoothie on monipuolinen terveysherkku. Avokadolla aterian kuin aterian ravintorikkaus ja kylläisyysvaikutus paranevat huomattavasti. Avokado sisältää runsaasti hyviä rasvoja, kuten Omega-3 -rasvahappoja. Avokado on hedelmä, joka kasvaa puussa. Avokadopuu on laakeri- ja kanelipuun sukulainen ja se voi kasvaa jopa 20 metrin korkuiseksi.

Avokado taipuu moneksi. Sitä voi levittää esimerkiksi täysjyväleivälle voin tai levitteen asemasta, silputa salaattiin ja kuutioida vaikkapa sosekeittoihin. Siitä voi tehdä erilaisia dippikastikkeita. Vain mielikuvitus on rajana.

100 g avokadoa sisältää 198 kcal, rasvaa 19,4 g, suolaa 15.3mg, sokeria 0,7. Avokado sisältää myös kaliumia, monia vitamiineja ja kivennäisaineita, esimerkiksi E-vitamiinia, magnesiumia, C-vitamiinia, folaattia ja sinkkiä.

Avokado-viinirypälesmoothie -hyvä rasvoja ja vitamiineja. Luonnollisestisinun

Viinirypäleet ovat hyviä kaliumin lähteitä, kuten monet muutkin kasvikset, marjat ja hedelmät. Muihin hedelmiin verrattuna rypäleissä on enemmän energiaa suuremman sokeripitoisuutensa vuoksi. Viinirypäleiden eduksi voidaan kuitenkin lukea erittäin korkea antioksidanttipitoisuus, jota on erityisesti tummissa lajikkeissa.

Viinirypäleet ovat siitä käteviä, että niitä voidaan myös pakastaa ja lisätä smoothiehin vaikkapa jäisenä. Pakastetut viinirypäleet ovat hauskoja naposteltavia esimerkiksi kuumina kesäpäivinä. Viinirypäleet sisältävät A-, C-, B-, E-vitamiineja, folaattia ja beetakaroteenia, – rautaa, kalsiumia, fosforia, kaliumia, sinkkiä ja pektiiniä.

Seuraavan ohjeen pääainekset, avokado ja viinirypäleet, antavat pehmeän vihreän sävyn smoothielle. Annoksesta saat 2-4 lasillista valmista raikasta juomaa riippuen lasin koosta.

Avokado-viinirypälesmoothie - hyviä rasvoja ja vitamiineja. Luonnollisestisinun

Avokado-viinirypälesmoothie

1 kpl avokado
3 dl vihreitä siemenettömiä viinirypäleitä
3 dl omenatäysmehua
1 dl vettä
limemehua

Tee näin:

Kuori avokado, puolita se ja poista kivi. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä pehmeäksi seokseksi. Kaada laseihin ja koristele esimerkiksi limellä, viinirypäleillä tai vihreillä lehdillä.

Voit lisätä valmiiseen lasilliseen smoothieta päivän vitamiinilusikallisen Vita Activea.

Lue myös:

Päivän piristys – C-vitamiinia pursuava mansikka-appelsiini-banaanismoothie

LR VITA ACTIVE Punaiset marjat

Seuraa Luonnollisesti -sivustoa tilaamalla HYVÄ OLO -hyvinvointikirje

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.