Rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan

Ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR Helath & Beauty -tuotteilla, Luonnollisestisinun

Ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR Helath & Beauty -tuotteilla, Luonnollisestisinun

Haluatko ihosi näyttävän heleältä ja kauniin täyteläiseltä? Haluatko hoitaa ihoasi mahdollisimman hyvin? Oletko valmis käyttämään ihosi hoitoon aikaa päivittäin 5-10 minuuttia?

Jos vastasit edellä esitettyihin kysymyksiin kyllä, lue tämä artikkeli. Tässä artikkelissa esittelen korealaisen ihonhoidon perusteita ja miten voit saada kauniin, perusteellisesti kosteutetun ja ravitun ihon toteuttamalla kasvojesi hoidon LR Health and Beauty -tuotteilla. Faktatiedon lähteenä olen käyttänyt Virve Fredmanin korealaisen ihonhoidon opasta.

Koska korealaisen ihonhoidon ydin on erittäin runsas ihon kosteutus, esittelen tässä artikkelissa pääasiassa LR ALOE VIA Face Care -sarjan tuotteilla tehtävää ihonhoitoa. Edellä mainitut tuotteet ovat todella kosteuttavia sisältämänsä suuren Aloe vera –pitoisuutensa vuoksi. Siksi sarja sopii erinomaisen hyvin ihonhoitoon korealaiseen tapaan. Toki tuotteita voi valita myös kolmesta muusta LR ihonhoitosarjasta ja suosittelenkin joihinkin ihonhoitovaiheisiin tuotteita mm. LR Zeitgard -hoitosarjasta.

Ihonhoidon suorittaminen korealaiseen tapaan ei vaadi korealaisia tuotteita, koska korealainen ihonhoito on syvimmillään ihonhoidon filosofia ja sitä voi toteuttaa hyvin myös länsimaalaisilla tuotemerkeillä. Oman ihonhoitorutiinisi voit siis suorittaa millä tahansa tuotteilla. Tärkeintä on ymmärtää korealaisen ihonhoidon käsite ja sen kautta oppia tuntemaan oma ihotyyppi ja sen tarpeet.

Korealaisen ja länsimaalaisen ihonhoidon ero

Mikä aasialaisessa ja erityisesti korealaisessa ihonhoidossa on niin ylivertaista verrattuna esimerkiksi suomalaiseen ihonhoitoon?

Korealainen kauneuskäsityksen mukaan kaunis iho on täydellisesti kosteutettu, kimmoisa ja hehkuva. Koreassa suhtautuminen ihon hoitoon on vakavaa ja hyvää ihonhoitoa pidetään yhtenä hyvinvoinnin peruspilarina yhtä lailla kuin hyvää ruokavaliota, riittävää unta tai liikuntaa. Ihonhoito Koreassa on samanlainen itsestäänselvyys kuin meillä Suomessa esimerkiksi hampaiden harjaaminen ja hyvä suuhygienia. Siitä ei tingitä.

Suomessa ja useimmissa länsimaissa ihonhoito on pääosin ongelmapohjaista. Ihoa ryhdytään hoitamaan vasta, kun siinä on ilmennyt ongelmia. Kasvohoitoon mennään ongelmatilanteessa tai jos halutaan jostakin syystä erityisesti hemmotella itseä. Päivittäisestä paneutumisesta ihonhoitoon voidaan potea jopa huonoa omaatuntoa. Erityisesti syventymistä kasvojen ihonhoitoon saatetaan pitää turhamaisena.

Koreassa kasvohoidossa käynti on usein päivittäinen rutiini. Esimerkiksi töistä kotiin mentäessä voidaan matkan varrella pistäytyä kasvohoidossa, samalla tavoin kuin meillä Suomessa käydään vaikkapa kuntosalilla.

Ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR Health & Beauty -tuotteilla, Luonnollisestisinun

Korealaisen ihonhoidon perusta

Korealaisen ihonhoidon perustana on huolellinen ihonpuhdistus, erittäin runsas kosteutus ja ihon suojaaminen auringon UV-säteilyltä, joka aiheuttaa ihon vanhenemista, juonteita, pigmenttiläiskiä, ihon kuivumista ja karheutta.

Täydellinen korealainen ihonhoitorutiini on 10-vaiheinen:

1. Öljypohjainen ihonpuhdistus
2. Vesipohjainen puhdistus
3. Kuorinta
4. Kasvovesi
5. Hoitoneste
6. Seerumi
7. Kangasnaamio
8. Silmänympärysvoide
9. Kosteusvoide
10. Auringolta suojautuminen

10 vaiheesta ei kannata säikähtää. Kaikkia vaiheita ei toteuteta päivittäin. Se, kuinka täydellisesti korealaista filosofiaa haluaa noudattaa, on kiinni omasta motivaatiosta, innostuneisuudesta ja viitseliäisyydestä.

Nopeimmillaan ihonhoidosta voi suoriutua 5 minuutissa. Kaikkien vaiheiden toteutus ilman kangasnaamion käyttöä (vaihe 7) vie noin 10 minuuttia. Naamio vaatii 10-30 minuutin lisäajan, joten jokapäiväinen rutiini se ei välttämättä ole muuta kuin tehokuuriluonteisesti.

Mutta miksi ihonhoidosta sitten pitäisi suoriutua nopeasti? Päivittäisen ihonhoidon voi ottaa mielen ja kehon rentoutuksena, vaikkapa iltaisin ennen nukkumaanmenoa. 5 – 10 minuuttia, silloin tällöin puoli tuntia aikaa itselle ja omalle hyvinvoinnille ei voi olla liikaa. Aamuisin 5 minuutin hoitohetki riittää hyvin.

Miten suoritat ihonhoidon korealaiseen tapaan LR Health and Beauty -tuotteilla?

Aluksi sinun tulee tuntea oma ihotyyppisi, jotta osaat valita ihollesi sopivimmat hoitotuotteet. Jos luet em. linkin takaa artikkelin ihotyypeistä, löydät samasta artikkelista 4-vaiheisen ihonhoitorutiinin suomalaiseen tapaan. Eroja korealaisen ja suomalaisen ihonhoidon välillä voi huomata helposti.

1) öljypuhdistus

Ihonpuhdistus on kaikkein tärkein vaihe korealaista ihonhoitoa, niin myös länsimaissa. Korealainen ihonpudistus on kaksivaiheinen. Se sisältää 1) öljypohjaisen puhdistuksen ja 2) vesipohjaisen puhdistuksen. Kaksoispuhdistus on suositeltavaa sekä aamuin, että illoin, mutta ei välttämätöntä. Jos käytät iltaisin täyteläisiä hoitovoiteita, seerumeita tai kasvoöljyjä, on iho hyvä kaksoispuhdistaa iho myös aamuisin.

Monet käyttävät öljypuhdistukseen esimerkiksi oliiviöljyä, jonka huonona puolena on vaikeus saada huuhdottua öljy pois iholta pelkällä vedellä. Jos haluat käyttää öljypuhdistusta, kannattaa hankkia nimenomaan kasvojen ihon puhdistukseen tarkoitettu puhdistusöljy. Jos taas vierastat ajatusta öljyisen ihonpuhdistustuotteen käytöstä, aloita kaksivaiheinen puhdistus puhdistusmaidolla. Tarkista, että puhdistusmaito huuhtoutuu pois vedellä.Rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR Health & Beauty -tuotteilla. luonnollisestisinun.com

LR tuotevalikoimassa käsin tehtävään ihonpuhdistukseen on tarjolla vedellä pois huuhdottava puhdistusmaito, ALoe Vera Cleansing Milk. Se sisältää Aloe veraa 50% sekä luomuvilliruusu-uutetta. Se puhdistaa hellävaraisesti meikin ja lian ja säilyttää ihon luonnollisen kosteustasapainon.

Koska silmänympärysiho on erittäin herkkä alue kasvoissa, suositellaan silmänympärysihon ja silmämeikin puhdistusta erillisellä silmämeikinpuhdistustuotteella.Rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR Health & Beauty -tuotteilla. luonnollisestisinun.com

LR -tuotevalikoimassa tähän tarkoitukseen sopii LR DeLuxe -sarjan Eye Make-up Remover, joka poistaa vedenkestävän meikin, mutta ei jätä jälkeensä öljymäistä tunnetta. Lisäksi tuote sisältää hoitavia ainesosia ja sopii kaikille ihotyypeille.

2) Vesipohjainen puhdistus

Öljypuhdistuksen tai vaihtoehtoisesti puhdistusmaidolla tapahtuvan puhdistuksen jälkeen tapahtuvaan vesipohjaiseen ihonpuhdistukseen käytetään joko voidemaista tai geelimäistä tuotetta, joka vaahtoaa veden kanssa. Valitse tämä tuote ihotyyppisi mukaan.Rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR Health & Beauty -tuotteilla. luonnollisestisinun.com

LR tuotevalikoimassa vesipohjaiseen puhdistukseen sopii normaalin ihon hellävarainen Colours Cleansing Foam – puhdistusvaahto. Jos ihosi on ärtynyt, rasvainen ja epäpuhdas, on antibakteerinen, ihoa rauhoittava LR MicroSilver Face Wash -puhdistusvoide sopiva valinta.

Korealaiset pitävät erityisesti erilaisista apuvälineistä, joilla voi tehostaa ihonhoitoa, kuten esimerkiksi erilaiset kasvoharjat ja nenän pesuun tarkoitetut puhdistussiveltimet. Näiden apuvälineiden käytön tavoitteena on ihon syväpuhdistaminen, pintaverenkierron elvyttäminen ja ihon valmistaminen hoitotuotteille.

Tehokasta ihonpuhdistusta ihonpuhdistusharjalla

LR tuotevalikoimasta löytyy erinomainen tuote, joka korvaa puhdistusmaito- ja Tentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR -ihonhoitotuotteilla. Luonnollisestisinunvesipohjaisen ihonpuhdistuksen sekä kuorinnan. Tämä moderni ihonpuhdistuksen apuväline on LR Zeitgard Cleansing Systemsin sähkökäyttöinen kasvojenpuhdistusharja ja vaahtoutuva puhdistusgeeli. Iho saa tehokkaan puhdistuksen värähtelytekniikan avulla.

Kasvojenpuhdistusharjalla ja vaahtoutuvalla puhdistusgeelillä ihon huokoset syväpuhdistuvat, harjashieronta uudistaa ihoa ja hoitotuotteet imeytyvät ihoon paremmin. Puhdistusharjalla epäpuhtaudet saa poistettua monikertaisesti tehokkaammin kuin käsin, rasittamatta kuitenkaan ihoa. 

3) Kuorinta

Seuraavana ihonhoitovaiheena on kuorinta. Kuorinnan tarkoitus on poistaa hellävaraisesti kuollut ihosolukko ihon pinnalta. Kasvojen kuorintaa ei ole tarkoitus suorittaa päivittäin korealaisessakaan ihonhoidossa. Liiallinen ihonkuorinta voi saada ihon ärtymään ja ohenemaan. Suositeltavaa on kuoria iho 1-2 kertaa viikossa.Rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR Health & Beauty -tuotteilla. luonnollisestisinun.com

Mikäli et käytä kasvojen em. puhdistusharjaa, vaan suoritat kuorinnan käsin, on LR -tuotevalikoimassa tarjolla kasvipohjainen geelimäinen kuorinta -aine kasvoille, Aloe Vera Face Scrub, joka sisältää 50% Aloe veraa. Se poistaa iholta hellävaraisesti kuolleet ihosolut ja stimuloi verenkiertoa.

4) Kasvovesi

Länsimaissa kasvoveden tarkoitus on viimeistellä ihonpuhdistus, kun taas korealaisessa ihonhoidossa kasvovesi aloittaa varsinaisen ihonhoidon. Kasvoveden tarkoitus on tasapainottaa ihon PH-arvo, joka on noin 5. Myös muut hoitotuotteet vaikuttavat parhaiten, kun ihon PH on luonnollisessa tilassa.

Korealaiset kasvovedet eroavat länsimaisista koostumuksensa puolesta siten, että ne eivät sisällä puhdistavia aineosia, vaan niiden tarkoitus on kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Siksi niiden käyttö myös eroaa länsimaisesta kasvoveden käytöstä.

Koreassa kasvovesi painellaan käsin hellästi iholle, eikä vanulappua käytetä. Kasvovettä voi käyttää myös kosteuttavana naamiona esimerkiksi siten, että vanulaput kastellaan kasvovedellä, vanulappujen kerrokset irrotetaan toisistaan ja asetellaan Rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR Health & Beauty -tuotteilla. luonnollisestisinun.comkasvoille.

LR tuotevalikoimassa tarjolla on ihoa kirkastava ja rauhoittava Aloe Vera Face Tonic, Nanogold -kasvovesi UVA-suojalla sekä pitkäkestoisen kosteutuksen antava Beauty Diamonds -kasvovesi.

5) Hoitoneste

Hoitoneste eli essence on Suomessa vielä melko tuntematon ihonhoitotuote. Se muistuttaa koostumukseltaan kasvovettä, mutta ei korvaa kasvoveden käyttöä. Hoitoneste imeytetään kasvoille kasvoveden jälkeen tuomaan lisää kosteutta ja auttamaan muita ihonhoitotuotteita imeytymään paremmin.

Hoitoneste on juoksevammassa muodossa kuin seerumi ja se täydentää seerumin hoitavaa vaikutusta. Hoitonesteen vaikutusta iholla voi lisätä painemalla sitä useita kerroksia. Nykyään Koreassa suositaan 7 Skin metodia, jolloin hoitonestekerroksia painellaan iholle jopa seitsemän aiemman kolmen sijaan.

Kosteus imeytyy iholle parhaiten, kun sitä imeytetään vähitellen. Kun yhden kerroksen on saanut paineltua iholle ja ihon pinta on vielä nahkea, mutta ei kuiva, voi siirtyä seuraavaan kerrokseen. Hoitovettä levitetään kämmenelle hyvin pieni määrä, jonka jälkeen kämmenet hierotaan yhteen ja kädet asetetaan kasvoille.

Hoitonesteitä ei imeytetä iholle seitsemää kerrosta joka päivä, vaan esimerkiksi 1-2 kertaa viikossa. Päivittäin kerroksia voidaan imeyttää 2-3 kerrosta silmänympärysihoa unohtamatta. Liiallinen kosteuskaan ei ole hyväksi, vaan voi aiheuttaa ärsytystä ja heikentää ihon luontaista suojakerrosta.

Varsinaista korealaistyyppistä kasvojen hoitonestettä ei ole tarjolla vielä kovinkaan monissa länsimaisissa kosmetiikkasarjoissa, mutta  artikkelin lopussa olevan lähteen kautta voit selvittää, mistä saat hankittua oikeaoppisen hoitonesteen. Mikäli varsinaista hoitonestettä ei ole saatavilla voit käyttää sen sijaan laadukasta, kosteuttavaa kasvovettä.

6) Seerumi

Seerumin tarkoitus on tuoda iholle ihoa uudistavia tehoaineita tai anti-aging -aineosia. Seerumi täydentää päivä ja -yövoidetta. Jos iholla on ongelmakohtia esimerkiksi kuivuutta, epäpuhtauksia, juonteita jne. seerumi on tärkeää ottaa osaksi hoito-ohjelmaa.

Seerumi ei korvaa kosteusvoidetta vaan kuuluu sen alle. Kosteusvoiteen tarkoituksena on pitää seerumin hoitavat ainesosat iholla, jotta iho pääsee hyödyntämään niitä parhaalla mahdollisella tavalla. Seerumin käyttö ei katso ikää, vaan ihon tarpeet ovat etusijalla.

Kaikenikäisille sopivia ovat kosteuttavat ja ihoa suojaavia antioksidantteja sisältävät seerumit. Mitä enemmän iho rasvoittuu, sitä ohuempi tulee seerumin olla. Kuiva iho nauttii täyteläisistä ja öljyistä seerumeista. Seerumeja on moneen tarkoitukseen ja niitä voi käyttää vaihdellen.Rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR Health & Beauty -tuotteilla. luonnollisestisinun.com

LR -tuotevalikoimassa on tarjolla Racine Collagen Serum, joka on kollageeni-hoitotiiviste. Se kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Se antaa lisää kimmoisuutta ja joustavuutta sekä ehkäisee pienien ryppyjen muodostumista. Levitä puhtaalle iholle kasvoveden jälkeen ja viimeistele iho kosteusvoiteella.

Kasvoöljy ja seerumi rinnastetaan usein toisiinsa, mutta ne eivät korvaa toinen toistaan. Kasvoöljyä ei ole tarkoitus käyttää seerumin asemasta. Paras lopputulos syntyy, kun kasvoöljyn alla käytetään hoitonestettä tai seerumia.

Kasvoöljyä voi myös sekoittaa kasvoveteen tai hoitonesteeseen. Sen voi levittää kosteusvoiteen päälle tai sekoittaa kosteusvoiteeseen. Koska markkinoilla on monenlaisia kasvoöljyjä ja seerumeita, kannattaa viime kädessä noudattaa valmistajan antamia käyttöohjeita.Rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR -tuotteilla .luonnollisestisinun.com

LR-tuotevalikoimasta löytyy kasvoöljy, Beauty Diamonds Radiant Youth Oil, joka sisältää 6 erilaista luonnollista öljyä sekä A- ja E-vitamiineja. Kasvoöljyä voi käyttää usealla eri tavalla, kuten kasvoöljynä sellaisenaan päivä- tai yövoiteen alla. Öljybuusterina se sekoitetaan joko päivä- tai yövoiteen joukkoon tai öljynaamiona, jolloin sitä annostellaan kasvoille runsaammin, annetaan vaikuttaa, hierotaan ihoon tai poistetaan ylimääräinen öljy pois.

7) Kangasnaamio

Kangasnaamio on korealainen erikoisuus ja sen tarkoitus on tuoda iholle tehokas kosteutus ja saada iho näyttämään heleältä. Kangasnaamio sisältää erityisiä hoitavia nesteitä ja kangas edistää niiden imeytymistä ihoon estämällä kosteuden haihtumista.

Jos haluat käyttää kangasnaamiota, muista levittää sitä ennen kasvovesi, hoitoneste ja seerumi, jolloin ne pääsevät imeytymään hyvin ihoon naamion alla. Kangasnaamiota suositellaan käytettäväksi muutamia kertoja viikossa.Rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR Health & Beauty -tuotteilla. luonnollisestisinun.com

Monilla valmistajilla on tarjolla vaihtoehtoja kangasnaamioille, kuten vaikkapa hydrogeelistä, foliosta, levästä ym. valmistettuja naamioita. LR tuotevalikoimassa löytyy LR Zeitgard Anti-Age Sleeping Musk, joka hoitaa ja uudistaa ihoa yön aikana tehoaineidensa ansiosta. Naamiota ei pestä pois ja sen käyttöä suositellaan 2 kertaa viikossa.

8. Silmänympärysvoide

Silmänympärysvoide on yksi tärkeimmistä kasvojen ihon hoitotuotteista. Silmänympärysiho on ohut ja erityistä kosteutta kaipaava osa kasvoissa, mutta jolle kasvojen kosteusvoide on liian voimakas ja voi aiheuttaa esimerkiksi turvotusta. Siksi silmänympärysiho tarvitsee oman hoitotuotteensa.

SiImänympärysvoidetta annostellaan maltillisesti. Sitä otetaan hyvin pieni nokare nimettömän sormen päähän ja taputellaan hellävaraisesti silmänympärysiholle. Silmänympärysihon hoitaminen kannattaa aloittaa jo ennen kuin ensimmäisiä juonteita ilmaantuu.

LR tuotevalikoimassa silmänympärysvoiteita löytyy useammasta sarjasta. Aloe Vera Rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR Health & Beauty -tuotteilla, luonnollisestisinun.comRefining Eye Cream, sisältää luomuoliiviuutetta ja Haloxyliä. Racine-sarjan silmänympärysvoide sisältää runsaasti vitamiineja kuten A, E ja D-vitamiinia koenetsyymi Q10 lisäksi. Beauty Diamonds – sarjan silmänympärysvoide madaltaa juonteita ja auttaa esimerkiksi vaalentamaan tummia silmänalusia.

9. Kosteusvoide

Korealaisessa ihonhoidossa kosteusvoiteella on tärkeä rooli ihonhoidon viimeistelijänä. Kosteusvoide suojaa ihoa ja lukitsee iholle levitetyn hoitonesteen ja seerumin. Päivävoiteeksi valitaan yleensä kevyempi tuote, joka sopii esimerkiksi meikin alle.

Yövoide voi olla koostumukseltaan täyteläisempi ja ravitsevampi. Toki myös samaa kosteusvoidetta voi käyttää sekä päivin että öin ja vaihdella sen alla käytettäviä Rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR Health & Beauty -tuotteilla, luonnollisestisinun.comseerumeita ja naamioita. Kosteusvoiteen valinnassa on tärkeää huomioida oma ihotyyppi. Yleensä kosteusvoide on sitä täyteläisempi, mitä kuivempi iho on.

LR tuotevalikoimassa tarjolla on kosteuttava päivävoide Aloe Vera Multi Active Day Rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR Health & Beauty -tuotteilla. luonnollisestisinun.comCream ja täyteläinen yövoide Regenerating Night Cream. Anti-age ominaisuuksia erityisesti kuivalle ja vaativalle iholle on Beauty Diamonds -sarjan päivä- ja yövoiteissa.

10.Auringolta suojautuminen

Korealaisessa ihonhoidossa auringolta suojautuminen Rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR Health & Beauty -tuotteilla. luonnollisestisinun.comkuuluu olennaisesti ihonhoitoon ja ihoa varjellaan auringolta jo nuoresta alkaen. Ihon ikääntymisen merkeistä jopa 80 % johtuu auringon UV-säteilystä. Useissa päivävoiteissa ja meikkivoiteissa on lisättynä UVB ja UVA -suoja. Mikäli näin ei ole, on tarpeen käyttää lisäksi riittävällä suojakertoimella varustettua auringonsuojavoidetta.

Rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan LR Health & Beauty -tuotteilla. luonnollisestisinun.com

LR Health & Beauty -tuotteiden listaus hoitovaiheittain:

Vaiheet: 1. Öljypuhdistus/puhdistusmaito 2. Vesipohjainen puhdistus 3. Kuorinta

Vaiheet: 4. Kasvovesi 5. Hoitoneste

Vaiheet 6. Seerumi 7. Kasvonaamio

Vaiheet: 8. Silmänympärysvoide 9. Kosteusvoide

Vaihe 10. Auringolta suojautuminen

Edellä esitetyistä hoitovaiheista tulisi toteutua päivittäin vähintään 5 – 6 vaihetta (1, 2, 4, 5, 8, 9). Kuorintaa, seerumia ja kasvonaamiota voidaan käyttää esimerkiksi 1 – 2 kertaa viikossa tai tehokuuriluonteisesti. Vaiheen 5 hoitonesteen käyttö riippuu sopivan tuotteen saatavuudesta. Hoitonestettä voi jossain määrin korvata kasvoveden runsaammalla käytöllä.

Inspiroidu ihonhoidosta! Kokeile elämyksellistä ja rentouttavaa ihonhoitoa korealaiseen tapaan korkealuokkaisilla LR Health & Beauty -ihonhoitotuotteilla!

Lähde:

Fredman Virve. 2019. Täydellinen iho. Opas korealaiseen ihonhoitoon. WSOY

Lue myös:

Onko ihosi herkkä, kuiva, rasvainen, karhea…? Miten hoidat omaa ihotyyppiäsi?
LR ALOE VIA Face Care – runsaan kosteuttavaa ja uudistavaa hoitoa ihollesi
Aloe Vera – hyvinvointia kasvien kuningattaresta

Kysy lisää ihonhoidosta ja LR -tuotteista!

Tilaa HYVÄ OLO – kuukausikirje!

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.